De beste bedden: voor welke kies jij?

De meeste mensen brengen ongeveer acht uur per dag in bed door, dus is het logisch dat een comfortabel, ondersteunend bed belangrijk is voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Een goed bed kan bijvoorbeeld helpen om pijn te verlichten, de slaapkwaliteit te verbeteren en stress verlagen. Door te investeren in een goed bed kun je ervoor zorgen dat je de rust krijgt die je nodig hebt om gezond en gelukkig te blijven. Kortom, een goed bed is geen luxe maar een noodzaak! 

Hoe kies je een goed bed?

Bij het kiezen van een bed zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Welk type bed heb je bijvoorbeeld nodig? Welke maat past bij je situatie? En heb je een bepaalde hardheid nodig? Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten om het beste bed te kiezen. Kom je er niet uit? Dan ben je ook altijd welkom voor een gratis adviesgesprek op locatie. Onze gecertificeerde medewerkers helpen je graag om het beste best samen te stellen.

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Type, grootte, stevigheid en budget

Bij het kiezen van een bed zijn er vier belangrijke factoren om rekening mee te houden: type, grootte, stevigheid en budget. 

Bedtype

De voorkomendste bedtypes zijn lattenbodems, traagschuim en latex. Auping matrassen hebben bijvoorbeeld spiraalmatrassen die ondersteuning en veerkracht bieden. Traagschuimmatrassen voegen zich naar je lichaam en zorgen voor drukverlichting. Latexmatrassen zijn vergelijkbaar met traagschuimmatrassen, maar voelen natuurlijker aan. 

Afmetingen

Bedden zijn er in verschillende maten. Zo zijn er standaard tweepersoons en eenpersoonsbedden, maar er zijn ook speciale maten. Het is belangrijk dat je een maat kiest die comfortabel in je slaapkamer past en die voldoende bewegingsvrijheid biedt. Als je lang bent, wil je bijvoorbeeld wel een bed waarin je languit kunt liggen. Daarentegen is een te groot bed in de slaapkamer ook niet wenselijk. Dan kun je er bijvoorbeeld niet meer omheen lopen of heb je te weinig opbergruimte. 

Zacht of hard

Bedden variëren van zacht tot stevig. Zachte bedden zijn goed voor zijslapers of mensen met rugpijn. Stevige bedden zijn goed voor buikslapers of mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Door je slaappositie te analyseren, kun je bepalen welk bed het beste is voor jou. 

Prijzen

Het ene bed is het andere niet en dat zie je ook terug in de prijs. Bedden beginnen al heel goedkoop, maar de kwaliteit is daar ook naar. Bij Gasse Slaapcomfort werken we uitsluitend met premium merken zodat we je een goede nachtrust kunnen garanderen. Daarom beginnen onze bedden vanaf €2500 euro. 

Welke merk bed is het beste?

Zoals we al hebben aangestipt, werken we bij Gasse Slaapcomfort uitsluitend met premium merken. Voor de beste bedden merken kun je dan ook bij ons terecht. Zo vind je in ons assortiment bedden van Auping, Jensen, Mline, Pullman en meer. Elk merk heeft zijn eigen unieke kenmerken waardoor we ook voor jou een geschikt slaapsysteem hebben. Uiteindelijk zal het beste merk bed voor jou afhangen van je persoonlijke voorkeuren. Maar met zoveel geweldige opties in ons assortiment, komt dat helemaal goed. 

Het beste bed stel je samen bij Gasse Slaapcomfort

Nu je alles weet over hoe je een bed kiest, is het tijd om te gaan winkelen! Gasse Slaapcomfort is de perfecte plek om het beste bed voor jou te vinden. We hebben een ruime keuze aan bedden in alle soorten, maten en hardheden. En onze experts helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Dus waar wacht je nog op? Plan een gratis adviesgesprek en kom langs. 

Plan afspraak

Maastricht Simpelveld

 

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld