Katoen perkal: beddengoed voor pure luxe

Wanneer je in een hotelkamer overnacht, is de kans groot dat je in beddengoed van katoen perkal slaapt. De stof voelt luxueus en comfortabel aan. Gelukkig kun je deze luxe ook in je eigen slaapkamer ervaren! Maar wat is het precies?

Wat is katoen perkal?

Perkal, percale en percal katoen zijn allemaal verschillende benamingen voor dezelfde soort stof. Het is een fijn geweven katoen met een hoge draadtelling, wat verwijst naar het aantal draden per vierkante inch. Omdat er meer draden verweven zijn, krijgt de stof een gladde en zachte textuur. Het is dus niet verwonderlijk dat het een populaire keuze is voor luxe beddengoed.

Voordelen van katoen perkal

Gevoel van luxe

Een van de grootste voordelen van katoen perkal is hoe de stof aanvoelt. Het beddengoed is enorm zacht en voelt fris aan. Bovendien wordt het vaak omschreven als ‘crispy’ omdat het zo heerlijk knispert wanneer je in je vers opgemaakte bed gaat liggen.

Een aangename temperatuur

Bovendien ademt katoen goed. Het helpt je om een comfortabele temperatuur te behouden, wat vooral handig is tijdens warme zomernachten. Tegelijkertijd is het warm genoeg voor de winter. Dit maakt katoen perkal een goede keuze voor iedereen die niet van beddengoed wil wisselen met de seizoenen.

Duurzaam

Ten slotte is het enorm duurzaam. De hoge draaddichtheid en de strakke weeftechniek zorgen voor een langere levensduur van het beddengoed. De stof wordt niet snel pluizig of rafelig, zelfs na vele wasbeurten. Het behoudt zijn kwaliteit goed over tijd en wordt vaak zachter met elke wasbeurt.

Gemakkelijk onderhoud

Je kunt de stof eenvoudig wassen op 40 graden. Je kunt het drogen in de droger op een lage temperatuur, waardoor het niet krimpt of beschadigd raakt en je beddengoed er langer fris en nieuw uitziet. Lees altijd de wasinstructies in het geval dat de producent een ander advies geeft.

Is het een goede keuze voor jou?

Katoen perkal is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar luxe, duurzaamheid en comfort in beddengoed. De gladde, zachte textuur van de stof, gecombineerd met het ademend vermogen en de duurzaamheid, maakt het een aantrekkelijke keuze voor elke slaapkamer. Het beddengoed is een investering die zich loont voor jaren van comfortabele nachten.

Heb je nog vragen? Onze slaapexperts met meer dan 30 jaar ervaring staan voor je klaar!

Plan afspraak

Maastricht Simpelveld

katoen perkal

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld