Slaapproblemen? Kom langs bij Gasse Slaapcomfort voor een vrijblijvend adviesgesprek! 

Veel mensen hebben regelmatig last van slaapproblemen. Of het nu gaat om problemen met in slaap vallen of fysieke klachten zoals nekpijn, schouderpijn of rugpijn. Ze zorgen voor problemen met uw lichamelijk als geestelijke gezondheid. Slaapproblemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Wat vaak onderschat wordt, is het belang van een kwalitatief slaapsysteem. Een goed bed, matras en kussen doet wonderen. We vertellen u graag meer over hoe we u kunnen helpen met het oplossen van uw slaapproblemen in een gratis adviesgesprek. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Beter slapen met een goed bed 

Een goed bed is belangrijk voor een goede nachtrust. Het moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook de juiste ondersteuning bieden voor uw rug en nek. Een te zachte matras kan pijn veroorzaken, terwijl een te harde matras al even oncomfortabel is. Bovendien moet het bed de juiste maat voor u hebben. Als het bed te klein is, kunt u bijvoorbeeld vaak wakker worden. Een te groot bed kan het moeilijk kan maken om in en uit te stappen. Vooral op latere leeftijd kan dit een fysieke uitdaging worden. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Nekpijn, schouderpijn en rugpijn na slapen 

Veel mensen geven aan dat ze fysieke klachten ervaren na het slapen. Denk aan nekpijn, schouderpijn en pijn aan de (onder)rug. Dit ligt soms aan de slaaphouding van de betreffende persoon en de onvoldoende ondersteuning van het gekozen slaapsysteem. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Nekpijn 

Nekpijn na het slapen is een veel voorkomend probleem dat kan worden veroorzaakt door enkele factoren. De voornaamste is een slechte slaaphouding door een niet juist matras of kussen. Wanneer u slaapt, blijft u soms langere tijd in dezelfde houding liggen. Is deze houding niet goed, dan kan bestaande spierspanning verergeren. Het is daarom belangrijk om een slaapsysteem en kussen te hebben dat u ondersteunt in uw slaaphouding. Wanneer u nekpijn ervaart, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Dit is namelijk vaak een van de eerste fysieke klachten, die chronisch kan worden en daarnaast kan leiden tot meerdere klachten. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Schouderpijn

Niemand houdt van pijn, zeker niet als de pijn op een plaats zit die het moeilijk maakt om comfortabel te zitten laat staan te slapen. Helaas komt pijn in de schouders na het slapen vaak voor. Net als bij nekpijn, is de voornaamste reden een slechte slaaphouding. Dit slaapprobleem kunt u (deels) oplossen door een kussen te gebruiken die aangepast is aan uw slaaphouding. Door uw nek en schouders te ontlasten, kunt u schouder pijn verlichten. 

Rugpijn

Heeft u vaak last van (lage) rugpijn na het slapen? Dan is dit hoogstwaarschijnlijk aan uw matras te wijten. Een stijve rug of zeurende pijn wijst er namelijk op dat uw matras aan vervanging toe is of deze uw lichaam niet goed ondersteund. Wanneer u niet het juiste matras gebruikt, is de druk op uw ruggengraat namelijk te groot en hierdoor ontstaan klachten. Een te zacht matras kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u te ver wegzakt. Uw wervels worden dan niet gestabiliseerd waardoor uw spieren te hard moeten werken en rugpijn ontstaat. Een te hard matras doet het tegenovergesteld. U zakt helemaal niet weg en uw wervelkolom wordt naar boven gebogen. Ook hierdoor ontstaat rugpijn. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Reken af met uw slaapproblemen en kom langs

Met zoveel factoren om rekening mee te houden, is het geen wonder dat het vinden van het perfecte bed om beter te slapen een uitdaging kan zijn. Het is echter de moeite waard, want een goed bed kan het verschil maken voor uw slaapproblemen. Concluderende kunnen we stellen dat veel (fysieke) slaapproblemen verholpen kunnen worden door een beter bed, matras en kussen. Maar hoe kies je een goed slaapsysteem en waar krijg je hier advies over? Bij Gasse Slaapcomfort helpen we al sinds 1992 klanten met het aanpakken van slaapproblemen. Of u nu simpelweg beter wilt slapen, fysieke klachten heeft of niet in slaap kunt komen en nachten wakker ligt. We hebben ervaring met verschillende problematieken staan klaar om u te helpen met beter slapen. Onze medewerkers zijn gecertificeerde slaapexperts en kunnen u vrijblijvend adviseren over het beste slaapsysteem voor uw situatie. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Plan hier vrijblijvend een slaap adviesgesprek in, in Maastricht of Parkstad. Zien we u snel? 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

 

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld