De verschillende maten matrassen

Een goede nachtrust begint met het vinden van de juiste matras. Een belangrijk aspect van het kiezen van de perfecte matras is het bepalen van de juiste maat. Met zoveel verschillende maten matrassen op de markt kan het overweldigend zijn om te beslissen welke het beste bij jouw behoeften past. We overlopen de verschillende maten matrassen, zodat je de beste keuze kunt maken voor een goede nachtrust en optimale slaapkwaliteit.

1. Eenpersoonsmatras – 90 x 200 cm

Een eenpersoonsmatras, ook wel een eenpersoonsbed genoemd, is ideaal voor individuen die alleen slapen of voor kinderen. Deze matrassen hebben meestal een breedte van ongeveer 90 cm en een lengte van 200 cm, maar deze maten kunnen variëren afhankelijk van het merk en het land. Een eenpersoonsmatras is een uitstekende keuze voor mensen met beperkte slaapruimte, zoals studenten of mensen die in een klein appartement wonen.

2. Twijfelaar – 120/140 x 200/220 cm

Een twijfelaar is een matras die qua grootte tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsmatras in zit. De exacte afmetingen van een twijfelaarmatras kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en het land, maar over het algemeen heeft een twijfelaarmatras een breedte van ongeveer 120 cm tot 140 cm en een lengte van 200 cm tot 220 cm.

Een twijfelaarmatras biedt meer ruimte dan een eenpersoonsmatras, waardoor het geschikt is voor individuen die wat meer bewegingsvrijheid willen tijdens het slapen, maar niet de volledige breedte van een tweepersoonsmatras nodig hebben. Het is ook een goede optie voor mensen met beperkte slaapruimte, zoals tieners of jongvolwassenen die in een kleinere kamer slapen.

3. Tweepersoonsmatras – 140/160 x 200/220 cm

Een tweepersoonsmatras, ook wel een tweepersoonsbed genoemd, is geschikt voor koppels of individuen die meer ruimte willen om te bewegen tijdens het slapen. Deze matrassen zijn doorgaans 140 cm tot 160 cm breed en 200 cm tot 220 cm lang. Een tweepersoonsmatras biedt voldoende ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen zonder elkaar te storen.

4. Queensize matras – 160/180 x 200/220 cm

Een queensize matras is een populaire keuze voor stellen die meer ruimte willen dan een standaard tweepersoonsmatras biedt. Deze matrassen hebben doorgaans een breedte van 160 cm tot 180 cm en een lengte van 200 cm tot 220 cm. Een queensize matras biedt voldoende ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen en is ook geschikt voor individuen die graag wat extra ruimte hebben tijdens het slapen.

5. Kingsize matras – 180/200 x 200/220 cm

Een kingsize matras is de ultieme keuze voor stellen die maximale ruimte en comfort willen. Deze matrassen zijn doorgaans 180 cm tot 200 cm breed en 200 cm tot 220 cm lang. Met een kingsize matras hebben stellen voldoende ruimte om zich tijdens het slapen vrij te bewegen, waardoor een ongestoorde nachtrust wordt gegarandeerd.

Hoe kies je de juiste maat matras?

Het kiezen van de juiste maat matras is essentieel voor een goede nachtrust en optimale slaapkwaliteit. Of je nu alleen slaapt, een partner hebt of extra ruimte wilt, er is een matrasmaat die aan jouw behoeften voldoet.

Vraag advies aan onze slaapspecialisten en kies een maat die comfort en ondersteuning biedt voor een goede nachtrust. Met de juiste maat matras kun je elke nacht genieten van een diepe en rustgevende slaap.

Plan afspraak

Maastricht Simpelveld

auping inizio matras gasse slaapcomfort sfeer2

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld