Hoe vindt u het juiste hoeslaken voor uw bed?

Een hoeslaken is een soort beddengoed dat helpt om uw matras schoon en beschermd te houden. Maar met alle verschillende maten en hoekhoogtes die verkrijgbaar zijn, kan het lastig zijn om te weten welk hoeslaken u voor uw bed moet kiezen. Gelukkig zijn we er om u te helpen. In deze blogpost vertellen we u alles wat u moet weten om het perfecte hoeslaken voor uw bed te vinden.

Welke maat hoeslaken heb ik nodig?

De eerste stap bij het vinden van het juiste hoeslaken is weten welke maat u nodig heeft. De maat van uw hoeslaken moet overeenkomen met de maat van uw matras. Hieronder vindt u de voorkomendste matrasmaten en de bijbehorende hoeslaken maten:

1-persoons 70 / 80 / 90 / 100 x 200 70 / 80 / 90 / 100 x 200
Twijfelaar 120 / 130 x 200 120 / 130 x 200
2-persoons 140 / 150 x 200 140 / 150 x 200
Lits-jumeaux 160 / 180 x 200 160 / 180 x 200
Lits-jumeaux extra breed 200 x 200 200 x 200

De hoekhoogte

Bij het kiezen van de hoekhoogte van je hoeslaken moet je rekening houden met de dikte van je matras. Als je matras bijvoorbeeld 20 cm dik is, zul je een hoeslaken willen kiezen met een hoekhoogte van minstens 30 cm. Zo zit het hoeslaken mooi om de matras heen. Is je matras 25 cm dik, dan kies je een hoeslaken met een hoekhoogte van minstens 35 cm. Dit zorgt ervoor dat het hoeslaken goed om de matras past en er niet afglijdt. Uiteindelijk hangt de beslissing welke hoekhoogte je moet kiezen voor je hoeslaken af van de dikte van je matras. Kies een hoekhoogte die past bij de dikte van je matras en je bent zeker van een goede en stevige pasvorm.

Materiaalkeuze

Nadat u de juiste maat en hoekhoogte hebt gekozen, is het tijd om een materiaal te kiezen. De populairste materialen voor hoeslakens zijn katoen, polyester en microvezel. Katoen is een natuurlijk materiaal dat zacht en ademend is, waardoor het een goede keuze is voor mensen die warm slapen. Polyester is een synthetisch materiaal dat kreukvrij en onderhoudsvriendelijk is. Microvezel is een type polyester dat nog meer kreukvrij en hypoallergeen is, waardoor het een goede keuze is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid

Wij helpen u graag bij het kiezen van een perfect hoeslaken

Wij hopen dat deze blogpost u heeft geholpen bij het vinden van het juiste hoeslaken voor uw bed. Vergeet niet uw matrasmaat te noteren, de juiste hoekhoogte te kiezen en een materiaal te kiezen dat het beste bij uw behoeften past. Gasse Slaapcomfort heeft een ruime keuze aan bedtextiel in allerlei maten, materialen en kleuren, dus blader vandaag nog door onze collectie!

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

hoe vindt u het juist ehoeslaken voor uw bed

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld