Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras is een grote investering, dus u wilt er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt. De gemiddelde matras gaat ongeveer acht tot tien jaar mee. Dit kan variëren afhankelijk van het type matras en de kwaliteit. In deze blogpost geven we een overzicht van de levensduur van verschillende soorten matrassen en andere factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw matras.

De kwaliteit van een matras 

Een belangrijke factor voor hoelang een matras mee gaat, is de kwaliteit van een matras. Een matras gemaakt van hoogwaardige materialen en constructie zal langer meegaan dan een goedkoper alternatief. Bovendien zal een goed gemaakt matras superieur comfort en ondersteuning bieden, waardoor je jarenlang een goede nachtrust hebt. Een kwalitatief voorbeeld is bijvoorbeeld een Auping Matras. Bij het vinden van een matras van hoge kwaliteit zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Controleer ten eerste de garantie: een langere garantie is een goede indicator van een duurzaam product. Ten tweede, kijk naar de gebruikte materialen: matrassen van hoge kwaliteit zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals latex of wol. Wees ten slotte niet bang om advies te vragen. Onze adviseurs helpen je graag om het perfecte, hoogwaardige matras voor u te vinden. 

Soort materiaal 

Verschillende soorten matrassen hebben een verschillende levensduur. Latexmatrassen gaan bijvoorbeeld langer mee dan traagschuimmatrassen. Dat komt omdat latex duurzamer en veerkrachtiger is dan schuim. Schuimmatrassen worden echter steeds duurzamer en gaan nu langer mee dan vroeger. 

Verzorging en gebruik van uw matras

Hoe goed u uw matras verzorgt, speelt ook een rol in de levensduur. Als u uw matras niet beschermt tegen morsen en vlekken, gaat deze minder lang mee. U moet uw matras ook regelmatig stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Andere factoren die de levensduur van uw matras kunnen beïnvloeden, zijn hoe vaak u het gebruikt en hoeveel gewicht erop rust. Als u een logeerkamer hebt die slechts af en toe wordt gebruikt, zal uw matras waarschijnlijk langer meegaan dan wanneer u elke nacht in hetzelfde bed slaapt. Matrassen die voortdurend worden belast door zware gewichten (zoals zwaarlijvige mensen of koppels die een bed delen) zullen ook een kortere levensduur hebben. 

Samenvatting

Dus, de gemiddelde levensduur van een matras is acht tot tien jaar. Maar, dit kan variëren afhankelijk van het type matras, de kwaliteit en hoe goed u het verzorgt. Verschillende soorten matrassen hebben een verschillende levensduur, dus doe goed onderzoek voordat u er een koopt. U moet uw matras ook regelmatig stofzuigen en beschermen tegen morsen en vlekken om de levensduur te verlengen. Andere factoren, zoals hoe vaak u uw bed gebruikt en hoeveel gewicht erop ligt, kunnen ook van invloed zijn op de levensduur. Voor persoonlijk advies bent u van harte welkom bij Gasse Slaapcomfort. Onze gecertificeerde medewerkers helpen u graag bij het kiezen van een matras dat lang mee gaat. Maak hieronder eenvoudig een afspraak in een van onze vestigingen. 

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld