Een elektrische deken: ja of nee?

Elektrische dekens lijken de perfecte oplossing voor koude nachten, maar zijn ze echt goed voor je slaapkwaliteit? Voordat je een elektrische deken aanschaft, lees even onze tips waarom je beter voor een natuurlijk alternatief kiest.

Tegen je normale slaapritme in

De natuur heeft het zo geregeld dat je lichaamstemperatuur vanzelf daalt wanneer je gaat slapen. Dit helpt je hart om minder intensief te werken, waardoor je beter slaapt. Het gebruik van een elektrische deken verstoort dit natuurlijke slaapritme.

Een elektrische deken verhoogt namelijk je centrale lichaamstemperatuur, wat ertoe leidt dat je hart veel harder moet werken. Dit is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Daarom is het verstandig om een elektrische deken maximaal een half uur te gebruiken, net lang genoeg om comfortabel warm te worden. Bovendien voorkom je dat je te lang wordt blootgesteld aan eventuele magnetische straling van het elektrische deken.

Een wollen onderdeken: een gezond en natuurlijk alternatief

Als je het graag warmer wilt hebben in bed, overweeg dan een wollen onderdeken. Dit natuurlijke alternatief zorgt de hele nacht voor comfortabele warmte zonder de nadelen van een elektrische deken. Daarbij ademt een wollen onderdeken, dus je blijft de hele nacht droog. Leg het wel met de wollige kant naar boven voor het beste comfort.

Wat betreft onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon elke dag je bed laten luchten en eenmaal per maand stofzuigen. Heeft het deken een snelle opfrisser nodig? Een beetje benevelen met water en droogwrijven met een schone doek, en klaar!

Een donzen dekbed voor extra warmte

Naast een wollen onderdeken is ook de keuze van je dekbed belangrijk om warm te blijven in de winter. Bij het kiezen van een winterdekbed zijn er enkele belangrijke overwegingen, zoals het gewicht van het dekbed, hoeveel je transpireert en of je bepaalde allergieën hebt.

Bovendien bestaan dekbedden in verschillende materialen, zoals synthetische vezels, wol en dons. Elk materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten en voordelen. Als je een alternatief zoekt voor een elektrisch deken zijn donzen en wollen dekbedden de beste keuze. Deze dekbedden bieden uitstekende warmte-isolatie en reguleren vocht. Ideaal voor degenen die graag in een warm, maar ademend bed willen slapen.

Twijfel je nog?

Bij Gasse Slaapcomfort begrijpen we dat een goede nachtrust van onschatbare waarde is. Wil je een oplossing voor de koude nachten? Wij staan klaar met advies.

Ben je overtuigd van een nieuw dekbed, maar twijfel je welk het beste bij je past? Neem dan gerust contact met ons op. We delen graag onze expertise om ervoor te zorgen dat je dekbed perfect bij je slaapbehoeften past. Investeer in kwaliteit en geniet van warme, rustgevende nachten. Bij Gasse Slaapcomfort zorgen we ervoor dat je slaapcomfort altijd op de eerste plaats komt!

Plan afspraak

Maastricht   Simpelveld

elektrische deken nadelen en natuurlijke alternatieven

Bezoek
een van onze
vestigingen

bekijk openingstijden

Maastricht

Akersteenweg 60
Maastricht

Parkstad

Irmstraat 54 – 60
Simpelveld